Articles

 

POLKAS.NL

 

SLOVENIAN STYLE POLKAS - CLEVELAND STYLE POLKAS - BUTTON BOX MUSIC - SLOVENE TUNES - YUGOSLAV FOLK SONGS

         Articles

Coen van Orsouw

Article #1

Accordeonist Coen van Orsouw overleden.

 

Accordeon virtuoos Coen van Orsouw componeerde honderden liedjes, hij schreef arrangementen voor ontelbare radio- en tv-uitzendingen, als producer en studio muzikant werkte hij mee aan een groot aantal Nederlandse evergreens.

 

Zondag 11 oktober 2009 is in verzorgingshuis Antoniegaarde in Den Bosch Coen van Orsouw op 89-jarige leeftijd overleden. Van Orsouw was een beroemd accordeonist, hij werkte met de allergrootsten in binnen en buitenland.  Coen was de zoon van een groente winkelier, hij speelde al op vierjarige leeftijd accordeon. Als achtjarige trad hij al op bij muziekuitvoeringen. Coen van Orsouw werd eind jaren 40 beroepsmuzikant. Hij kreeg een druk bestaan, s' ochtends speelde hij in radio orkesten. s' middags werkte hij als studiomuzikant, en s' avonds trad hij op in het land. In de loop der jaren schreef Coen veel muziek. Zo componeerde hij voor o.a. Robert Long, Wim Sonneveld en Johnny Jordaan. In 2004 werd aan de accordeonist door wethouder Roderick van de Mortel de Jeroen Boschpenning uitgereikt voor de verdiensten van de 'VerBosschte' muzikant, arrangeur en componist.

 

De 'beste accordeonspeler van Nederland', zo omschrijft Coen van Orsouw Jr. zijn vader. Het grootste deel van zijn leven woonde de musicus in Amsterdam, daar had hij jarenlang een muziekschool en muziekwinkel. In de jaren tachtig keerde Coen terug naar zijn vroegere woonplaats Den Bosch waar hij zich met een muziekschool vestigde aan de Hooge Steenweg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Articles Home.
NEXT.
BACK.
Polkas Home.

Click on NEXT for another article