Articles

 

POLKAS.NL

 

SLOVENIAN STYLE POLKAS - CLEVELAND STYLE POLKAS - BUTTON BOX MUSIC - SLOVENE TUNES - YUGOSLAV FOLK SONGS

         Articles

 

Gerlof Elzinga

Gerlof schrijft over zijn passie: polka’s!

Gerlof Elzinga in de Radio-studio van Schagen FM

 

 

Ik wil mij graag even aan u voorstellen. Ik ben Gerlof Elzinga uit Schagen in de Kop van Noord- Holland. Kortgeleden kwam ik bij toeval terecht op de site www.polkas.nl  Wat mij onmiddellijk opviel was de uitstekende verzorging van de site. Een site boordevol informatie en muziek op polkagebied en een uitstralende perfectie. Op polkas.nl las ik o.a. dat John een verwoed liefhebber is van polkamuziek en dan in het bijzonder voor de polka’s in de Slovenian Style zoals dat met een mooi woord heet. John, wij kunnen elkaar een hand geven.

 

Sinds december 1980 t/m. half augustus 1992 runde ik thuis mijn piratenzender “Titan Radio”, die ikzelf half augustus 1992 vrijwillig heb beëindigd om direct de week daarop de overstap te maken naar wat nu heet “Streekradio Schagen-FM”.

 

Het zal omstreeks 1986 zijn geweest dat ik, door toeval, voor het eerst in aanraking kwam met polkamuziek. Ik was onmiddellijk verkocht en kocht de LP’s van o.a. “The Akrabolts”,

“The Akron Button Box Club”, “The Fairport Ensemble”, “Roman Possedi”, “The John Tasz Band” enz.  Met zo’n 15-tal LP’s en verdere aankopen in Amerika startte ik als apart programmaonderdeel “The Dutch Radio Polkashowcase”. In die tijd waren veel Button Box Groups alleen maar op cassette te koop. Tijden veranderen ook in de radiostudio en dat betekent dat mijn prachtige cassettebandjes met BB-groups niet meer gedraaid kunnen worden. Dat is bijzonder jammer maar het is niet anders. De levering van mijn herhaaldelijk bestelde polkamuziek bij destijds Nancy Hlad verdient zeker geen schoonheidsprijs. Leveringen van haar kant werden nooit aan mij gedaan en reacties bleven uit. Via andere kanalen kwam ik met veel inspanning wel in het bezit van aardig wat polka CD’s. Deze inspanning werd mij uiteindelijk te veel, ik ben toen gestopt met aankopen.

 

“Streekradio Schagen-FM” heeft een uitzendlicentie voor 4 gemeenten in de kop van Noord Holland. Vanwege het grote grondgebied dat via de ether storingsvrij bestreken moet worden bezit dit lokale radiostation een heuse Nozema zender van tussen de 250 en 300 Watt. Verder is de zender te horen via de analoge kabel, via de digitale weg en op internet. Mijn programma “De Titan Favorieten” bestaat 2e Kerstdag 2008 precies 28 jaren. Aan populariteit heeft mijn programma nooit ingeboet, in tegendeel. Diverse genres “lichte” muziek schallen door de ether waarbij zeker de Amerikaanse polka’s en walsen duidelijk tussendoor aanwezig zijn, dit laatste tot genot van zovele luisteraars. Ik ben op zoek naar muziek van bv. “The Chicago Slovene Button Box Club”, “The Lorain Slovenian BB Club”, “The Mahoning Valley BB Club”, “The Western PA. SNPJ BB Club”, “The Waukegan Midwest Polka Showcase” “Jack Tady and the Swingin”Laddies” enz. Het zal u duidelijk zijn dat ook andere nieuwe polkamuziek ter promotie van harte welkom is bij mij.

 

Informatie over het ontstaan van mijn programma is te vinden op www.titanradio.nl en informatie over “Schagen-FM” kunt u vinden op www.schagenfm.nl

 

John, bedankt voor je prachtige werk. Ik wens je echt alle succes toe!

 

Groetjes van een groot polkaliefhebber en polkapromoter,

Gerlof Elzinga.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Articles Home.
NEXT.
BACK.
Polkas Home.

Click on NEXT for another article