SLOVENIAN STYLE POLKAS - CLEVELAND STYLE POLKAS - BUTTON BOX MUSIC - HARMONIKA MUSIC - OBERKRAINER MUSIC
POLKAS.NL

 

 

 

 

 

 

 

 

           Polka Classics

Polkas.nl  - Polka Classics, in deze rubriek worden regelmatig

bekende polka klassiekers nogmaals onder de aandacht gebracht.

Deel 3  Dick Tady - Still Goin' Strong...

Polka Classics

In de jaren 80 verscheen de lp Still Goin' Strong van The Dick Tady Orchestra, oftewel The DTO (The Dick Tady Orchestra). De plaat verscheen op het Corjal label. Het was een uitgave van DTO Productions. Still Goin' Strong was de 7e lp van Dick Tady en de 5e lp die verscheen op het Corjal label uit Pennsylvania. De vader van Dick deed overigens de distributie van het label. Dick Tady had eerder opnamen gemaakt voor Greyko Records, voordat de eerste Corjal lp verscheen.

 

Dick is de tenor saxofonist van zijn orkest. Maar Dick pakt ook regelmatig zijn button box ter hand. Tijdens optredens, maar ook op platenopnamen. En zo ook voor Still Goin'Strong. Drie button box nummers op deze lp, Jolly Lumberjack Polka, Top Of The Hill Polka en Umpapa Polka. Dat laatste nummer, Umpapa Polka zorgde er onder andere voor dat deze lp een echte polka klassieker werd. Umpapa is een afkorting, het staat voor United Musicians Polka Assocation of Pennsylvania. Het nummer is een eigen compositie van Dick Tady.

  

De ouders van Dick Tady emigreerden vanuit Kroatië naar Amerika. In Pennsylvania maakte het muzikale gezin kennis met de polka muziek. Dick en zijn broer Jack bleken beide erg muzikaal. Jack werd drummer van zijn eigen orkest. Dick bespeelt diverse instrumenten, sax, button box, banjo, clarinet, fluit en piano. Ook is hij een niet onverdienstelijke zanger. De opnamen voor de lp Still Goin' Strong werden in de Peppermint Recording Studio in Youngstown, OH gemaakt. Tijdens vier sessies werden er 12 nummers opgenomen. Onder leiding van technicus/producer Gary Rhamy slaagde The DTO er in een geheel eigen sound op de plaat vast te leggen. Het is een mix van American, Slovenian-Style, Cleveland-Style, met daarbij een vleugje invloed uit Kroatië.

 

Op de lp Still Goin' Strong staan een aantal eigen composities. Dick Tady schreef er drie: Still Goin' Strong Polka, Dedication Waltz en Umpapa Polka. Grandovic's Pola werd geschreven door Tony Grandovic, de accordeonist van de band. Voor de rest staan er covers op, het zijn nummers van o.a. Johnny Pecon (Darlene Waltz) Frank Novak (Top Of The Hill Polka) Kenny Bass (Jug Jug Polka) Frankie Yankovic (Hu La La La Polka) en Johnny Vadnal (Jolly Lumberjack Polka). En dan staat er nog een nummer op met een Nederlands tintje. Het nummer Dance Little Bird, oftewel de Vogeltjesdans wat door de Electronica's een wereldhit werd. Dick Tady schreef een nieuw arrangement voor het nummer, met zang van The DTO Fan Club werd er een opname van gemaakt. Dat verscheen zelfs ook nog op single. In Nederland verscheen in 2011 de Umpapa Polka op single, als deel 22 in de Polka Time Serie.

 

Dick Tady - sax - clarinet - fluit - button box - vocals

Tony Grandovic - piano accordion

Bob Mcbride - banjo - guitar - vocals

John Allese - bass

Joe Gill - drums - vocals

 

Dick Tady Orchestra

Still Goin' Strong

Corjal Records

CLPS-104

 

Still Going Strong Polka

Umpapa Polka

Darlene Waltz

Jug Jug Polka

Hu La La La La

Grandovic's Polka

Dance Little Bird

My Favorite Polka

Dedication Waltz

Jolly Lumberjack Polka

Top Of The Hill Polka

Polka Medley

 

De opnamen voor de lp Still Goin' Strong werden in de Peppermint Recording Studio in Youngstown, OH gemaakt. Gary Rhamy was de technicus. Dick Tady en Gary Rhamy produceerden het album. De mastering en mix werd gedaan door Gary Rhamy. Het hoesontwerp was van Dick Tady en Joe Gill.

 

2011 (John)

    

 

Dick Tady Orchestra

Still Goin' Strong

Corjal Records

CLPS-104

 

Still Going Strong Polka

Umpapa Polka

Darlene Waltz

Jug Jug Polka

Hu La La La La

Grandovic's Polka

Dance Little Bird

My Favorite Polka

Dedication Waltz

Jolly Lumberjack Polka

Top Of The Hill Polka

Polka Medley

 

 

 

 

 

 

Dick Tady

Button Box

Dick Tady

45 RPM

Umpapa Polka

Dick Tady

45 RPM

Umpapa Polka

Dick Tady

 

Collectie www.polkas.nl - 03739 Jávea, Spain.

Classics Home.
NEXT.
BACK.
Polkas Home.