SLOVENIAN STYLE POLKAS - CLEVELAND STYLE POLKAS - BUTTON BOX MUSIC - HARMONIKA MUSIC - OBERKRAINER MUSIC
POLKAS.NL

 

 

 

 

 

 

 

 

           Polka Classics

Polkas.nl  - Polka Classics, in deze rubriek worden regelmatig

bekende polka klassiekers nogmaals onder de aandacht gebracht.

Deel 4  Walter Ostanek - A Wonderful World Of Polkas & Waltzes

Polka Classics

Canada's Polka King

Walter Ostanek

Walter Ostanek Band

A Wonderful World

LP

WRS Records

WRP-10014

Walter Ostanek Band

A Wonderful World

Cassette (Canada)

WRS Records

WR4-10014

Walter Ostanek Band

A Wonderful World

Cassette (USA)

WRS Records

WR4-10014

Walter Ostanek Band

A Wonderful World

 

St. Catharines Our Town Polka

Polkarina Polka

Old Box Polka

Don't Wait Until Tomorrow

Happy Days Are Here Again

Here I Am Again Polka

Hometown Polka

La Ronda Polka

Isabella Polka

Hayride Polka

Girl From Pennsylvania Waltz

Make Today I Love You Day

Best Wishes

Have I Ever Told You Polka

In 1991 verscheen de lp A Wonderful World Of Polkas & Waltzes van Walter Ostanek And His Band. De plaat van Canada's Polka King verscheen op het WRS label. Het was een uitgave van World Renowned Sounds Records Inc. uit Cleveland, Ohio. Ron Schafer, de eigenaar van de platenmaatschappij had al eerder singles en lp's van Walter Ostanek uitgebracht op zijn WRS label. A Wonderful World Of Polkas & Waltzes was de 6e lp van Ostanek op het WRS label. Daarvoor verschenen de lp's Polka Stalgia 1 & 2 (1988) All Aboard It's Polka Time (1988) Any Time Is Polka Time (1989) en Among My Souvenirs (1990). A Wonderful World Of Polkas & Waltzes was overigens de laatste lp van Walter op WRS, de albums die daarna verschenen werden op cd en niet meer op vinyl uitgebracht. A Wonderful World verscheen trouwens ook nog op cassette.  

 

Op de lp staat ijzersterk repertoire. Het zijn allemaal covers en bekende nummers. De lp begint met St. Catharines Our Polka Town, gevolgd door Polkarina Polka, oorspronkelijk een nummer van Frankie Yankovic. Er staan drie nummers op van Johnny Pecon, Old Box Polka, Hayride Polka en Isabella Polka. Isabella is een wals, maar Walter schreef een nieuw arrangement en maakte er een polka van. Het 1e nummer van kant 2, La Ronda Polka zorgde er onder andere voor dat Walter met deze lp geschiedenis schreef. De plaat werd een echte polka klassieker. La Ronda Polka wordt gezongen door Murray McFadgen die ook de rest van de vocale nummers voor zijn rekening neemt.

  

Van deze lp verscheen zelfs nog een single. In 2008 werd in Nederland de La Ronda Polka op rood vinyl gelanceerd, als deel 1 (JBS 780) in de Polka Time Serie.

 

De opnamen voor de lp A Wonderful World Of Polkas werden in twee studio's opgenomen. De basisbanden werden gemaakt in Canada in de Rainbow Recording Studios, Ontario. De rest werd in Amerika opgenomen in de Marjon Recording Studios, Pennsylvania. De mix van de nummers werd gedaan in de Peppermint Recording Studios in Youngstown, Ohio. Het werd een prachtig Cleveland-Style album. Op de lp staan overigens ook een paar country achtige nummers.  

 

Walter Ostanek - piano accordion

Joey Miskulin - piano accordeon - piano

Murray McFadgen - vocals

Norm Kobal - sax - clarinet - fluit

Ken Seko - banjo - guitar

Pete Wayde - banjo

Chip Young - guitar

Richard Ostanek - bass

Henry Strzelecki - bass

Joe Gill - drums - vocals

 

Walter Ostanek And His Band

A Wonderful World Of Polkas & Waltzes

WRS Records

WRP-10014

 

St. Catharines Our Town Polka

Polkarina Polka

Old Box Polka

Don't Wait Until Tomorrow

Happy Days Are Here Again

Here I Am Again Polka

Hometown Polka

La Ronda Polka

Isabella Polka

Hayride Polka

Girl From Pennsylvania Waltz

Make Today I Love You Day

Best Wishes

Have I Ever Told You Polka

 

De opnamen in Canada werden in de Rainbow Studio gemaakt door technicus Brad Murphy. De opnamen in America werden in de Marjon Studio gemaakt door technicus Johnny Krizancic. De mix werd gedaan in de Peppermint Studio door technicus Gary Rhamy. Walter Ostanek produceerde het album. Hij schreef ook de arrangementen voor de nummers. Het hoesontwerp was van Donna Scott. De foto die voor de hoes werd gebruikt werd gemaakt door Lee Paterson.

 

John (2011)    

 

 

N.b. Volgens de wet naburige rechten was Johnny Krizancic (eigenaar Marjon Studio) voor een deel eigenaar van het opgenomen werk wat Walter Ostanek in de loop der jaren in zijn studio had opgenomen. Krizancic wilde daar graag cd's van uitbrengen. Walter deed niet moeilijk, hij gaf zijn vriend Johnny Krizancic in 2008 toestemming om alle WRS albums opnieuw uit te brengen op cd. Johnny ging aan de slag, hij masterde in zijn eigen studio de opnamen, aan de mix werd niets veranderd. In de herfst van 2008 verschenen op het Marjon label de eerste twee WRS lp's op cd. Johnny Krizancic bracht ze in Chronologische volgorde uit. Eind 2008 verscheen de derde cd. Begin 2009 verschenen de vierde cd. Nummer  5  en nummer 6 (A Wonderful World Of Polkas & Waltzes) werden niet uitgebracht, in april 2009 overleed Johnny Krizancic na een kort ziekbed. Maar misschien is er toch wel een cd release. Vanaf begin 2011 worden er met enige regelmaat partijen Marjon cd's op de markt gebracht. Het betreft hier oude voorraden. Daar zitten soms echter titels tussen die nog niet waren uitgebracht toen Johnny Krizancic overleed. Er bestaat een zeer kleine kans dat Walter's A Wonderful World Of Polkas & Waltzes cd nog eens opduikt.  

 

 

 

 

 

Canada's Polka King Walter Ostanek.

 

© Collectie www.polkas.nl - 03739 Jávea, Spain.

Classics Home.
NEXT.
BACK.
Polkas Home.