SLOVENIAN STYLE POLKAS - CLEVELAND STYLE POLKAS - BUTTON BOX MUSIC - HARMONIKA MUSIC - OBERKRAINER MUSIC
POLKAS.NL

 

 

 

 

 

 

 

 

           Polka Classics

Polkas.nl  - Polka Classics, in deze rubriek worden regelmatig

bekende polka klassiekers nogmaals onder de aandacht gebracht.

Deel 5  Walter Ostanek - La Ronda Polka

Polka Classics

De tekst van La Ronda uit het archief van Walter Ostanek.

 

© Collectie www.polkas.nl - 03739 Jávea, Spain.

Walter Ostanek

La Ronda Polka

JBS Records JBS 780

 

 

 

 

 

 

Walter Ostanek

A Wonderful World

WRS Records WLP 10014

 

W

Walter Ostanek

A Holiday In Mexico

Sunshine Records SNCD-245

 

 

Walter Ostanek

A Holiday In Mexico

WO 42035-91

 

 

Canada's Polka King

Walter Ostanek

 

 

In 1991 verscheen de lp A Wonderful World Of Polkas & Waltzes van Walter Ostanek And His Band. Op de plaat van Canada's Polka King staat de La Ronda Polka. Het nummer was al eerder verschenen op een ander album, A Holiday In Mexico. In Nederland werd de La Ronda Polka een echte klassieker, het is hier misschien wel zijn bekendste nummer.

 

In 1990 nam Walter Ostanek zijn versie van de La Ronda Polka op. La Ronda werd gecomponeerd door Augie Meyers. Het verscheen voor het eerst in 1986 op zijn lp My Main Squeeze.

 

Het was Roman Possedi die La Ronda van Augie Meyers onder de aandacht bracht van Walter. Walter Ostanek schreef een nieuw arrangement voor La Ronda. Hij nam het vervolgens op in de Rainbow Recording Studio, in Ontario, Canada. De mix en de mastering van het nummer deed Gary Rhamy in de Peppermint Recording Studios, in Younsstown, Ohio.

 

Walter had bij Peppermint motor geluiden van een Honda besteld voor het intro. In de tekst van La Ronda heeft men het over het rijden op de Honda. Walter, perfectionist en motorliefhebber herkende dan ook direct het geluid van de Kawasaki motor die op de band stond. Een uurtje geleden was drummer Jack Ponikvar op zijn Honda nog even op bezoek geweest in de studio. Met behulp van zijn motor hadden ze ongetwijfeld Honda motorgeluiden kunnen opnemen. Walter belde hem nog op, maar Jack Ponkivar kwam die dag niet nog een keer naar de studio. Walter is vervolgens in z’n auto gestapt. Hij probeerde de eerste de beste Honda rijder mee te krijgen naar de opname studio. Dat moet een raar gezicht zijn geweest, op een drukke snelweg, een toeterende Ostanek die gebaren maakte naar Honda rijders. Maar hij had geluk, de derde motorbestuurder kreeg hij zover. Zijn naam was Roy Duncan, en hij wilde wel even mee naar de Peppermint Studios. Hij kreeg er overigens 50 dollar voor betaald. De motor werd een paar keer gestart voordat er op weg werd gereden. Na drie keer stond het geluid goed op de band. Het gesproken intro is van Walter zelf.

 

La Ronda Polka kwam dus terecht op het album A Holiday In Mexico. Niet veel later kwam de La Ronda Polka ook op de lp A Wonderful World te staan. In de loop der jaren kwam La Ronda Polka ook nog een paar keer op een verzamel lp en cd van Walter Ostanek terecht, zoals 35th Anniversary. Voor de cd Polka Mania Presents - It’s Polka Time werd La Ronda door Bob Kravos in 2006 opnieuw gemasterd. Op All Aboard To A Wonderful World Of Polkas And Waltzes werd eveneens gebruik gemaakt van die opnieuw gemasterde versie. Het album A Holiday in Mexico werd in 2010 op cd uitgebracht.  

 

In Nederland verscheen het nummer in 2008 op single, het was deel 1 van de bekende Polka Time serie op het JBS Label. De single werd uitgebracht op rood vinyl. De andere kant van La Ronda Polka is Julie's Polka, een mooi instrumentaal nummer.

 

De La Ronda Polka werd opgenomen in de Rainbow Studio in Canada. Technicus was Brad Murphy. De opnamen werden in America gemixd in de Peppermint Studio. Technicus was Gary Rhamy. Hij deed ook de mastering. Walter Ostanek produceerde La Ronda Polka. Hij schreef ook de arrangementen.

 

 

WALTER OSTANEK BAND - LA RONDA POLKA

Accordeon - Walter Ostanek, Joey Miskulin

Vocals - Murray McFadgen, John Libera, Walter Ostanek

Bass - Richard Ostanek

Banjo - Ken Senko

Gitaar - Al Markic

Saxofoon - Norm Kobal, Dick Grifto     

Piano - Joey Miskulin

Drums - Mark Habat

 

 

La Ronda Polka is uitgebracht op:

A Holiday In Mexico - Ostanek Enterprises WO 42035-91

A Wonderful World Of Polkas And Waltzes - WRS Records WLP 10014

35th Anniversary - WRS Records WRP-10015

35th Anniversary - WRS Records WRD-1800

Polka Mania Presents: It's Polka Time - Sunshine Records PM-9005

All Aboard To A Wonderful World Of Polkas - Marjon Records MJCD-506

La Ronda Polka - JBS Records JBS 780

A Holiday In Mexico - Sunshine Records SNCD-245

 

2011 (John)

 

Classics Home.
NEXT.
BACK.
Polkas Home.