SLOVENIAN STYLE POLKAS - CLEVELAND STYLE POLKAS - BUTTON BOX MUSIC - HARMONIKA MUSIC - OBERKRAINER MUSIC
POLKAS.NL

 

 

 

 

 

 

 

 

           Polka Classics

Polkas.nl  - Polka Classics, in deze rubriek worden regelmatig

bekende polka klassiekers nogmaals onder de aandacht gebracht.

Deel 6  Jeff Pecon & Fred Kuhar - Side By Side

Polka Classics

LP

Jeff Pecon & Fred Kuhar

Side By Side

Classic Records CL5359

 

 

Jeff Pecon & Fred Kuhar

Side By Side

 

Powder Your Face With Sunshine

Sweet Heart Waltz

Luddie’s Polka

Swiss Haus Polka

Cruising Down the River

Disc Jockey Polka

Lubrizol Polka

Homecoming Waltz

Here Come The Hoyer Boys

The Blue Danube

Whermacht Flieger Polka

Lucille

 

 

 

 

 

Opnieuw een album als Polka Classic. Een speciaal album. Jeff Pecon Orchestra en het Fred Kuhar Orchestra samen op één plaat. De titel van de lp is Side By Side. Het album werd in 1983 uitgebracht op het Classic label en verscheen op lp en cassette. Bandleider Fred Kuhar is de eigenaar van het label. De labels van de grote platenmaatschappijen zoals Columbia, RCA, Decca en Warner brachten begin jaren 80 nauwelijks polka materiaal uit. Dus, begon Kuhar zijn eigen label. Side By Side was de 2e lp van Fred Kuhar. In 1980 verscheen de eerste plaat van Fred Kuhar die de titel The Way You Remember Them kreeg. Na Side By Side maakte Fred Kuhar nog een aantal succesvolle albums, maar van Side By Side zijn de meeste exemplaren verkocht. Het was het beste verkochte Cleveland-Style polka album van 1983/1984.

 

Kant A van de lp is van The Jeff Pecon Orchestra. Jeff is de zoon van Johnny Pecon. Op het moment van de opnamen bestond zijn band uit:

Jeff Pecon - piano accordeon

John Pecon Junior - drums

Paul Yanchar Senior - sax, clarinet, zang

Ralph Delligatti - piano

Mirk Yama - bass

 

Tijdens de opnamen werd The Jeff Pecon Orchestra versterkt met Al Markic op banjo. Jeff Pecon nam een aantal schitterende nummers op, een paar mooie polka's, een wals en een non-polka nummer. Het non-polka nummer Cruising Down The River was een evergreen wat op het repertoire stond als er gedanst werd. Powder Your Face With Sunsine was ook een evergreen, Jeff Pecon toverde het met Paul Yanchar om tot een polka. De Sweetheart Waltz is oorspronkelijk een melodie van de Oostenrijkse componist Johann Strauss Junior. Jeff Pecon en Ralph Delligatti schreven er een nieuw arrangement voor. Samen schreven ze ook het arrangement voor Swiss Hauss Polka. Dat nummer werd geschreven door Slavko en Vilko Avsenik. Pecon en Ralph Delligatti schreven samen speciaal voor Side By Side het nummer Luddie's Polka. Disc Jockey Polka werd geschreven door Chuck Smith, Jeff schreef samen met Lou Trebar een prachtig arrangement voor dit nummer. Lou Trebar was de sideman Johnny Pecon. Het nummer is dan ook helemaal in de stijl van Johnny Pecon.

 

Kant B van de lp is van The Fred Kuhar Orchestra. Op het moment van de opnamen bestond de band uit:

Fred Kuhar  - chromatic accordeon

Pete Kuhar - sax, clarinet

Paul Yanchar Junior - bass, zang

Phil Alich - half chromatic accordeon

Joe Pianecki - drums

 

Tijdens de opnamen werd The Fred Kuhar Orchestra eveneens versterkt met Al Markic op banjo. Paul Yanchar Senior zong op twee nummers mee. Fred Kuhar nam ook een aantal schitterende nummers op, mooie polka's, een paar walsen en een non-polka nummer, Lucille een country nummer van Kenny Rogers. Paul Yanchar Junior zong het samen met zijn vader Paul Yanchar Senior. De Homecoming Waltz van Joan Whitney en Alex Kramer werd voor de opname van Fred Kuhar voorzien van een nieuw arrangement. Dit nummer werd ook weer gezongen door Paul Junior met zijn vader. Ook Fred Kuhar nam een nummer van Slavko en Vilko Avsenik op, de Lubrizol Polka. Fred Kuhar schreef samen met Jeff Pecon een Cleveland-Style arrangement voor de opname. Jeff Pecon maakte nog twee arrangementen voor deze lp, hij deed dat samen met Lou Trebar voor de nummers The Blue Danube en Here Come The Hoyer Boys. The Blue Danube is een compositie van Johann Strauss Junior. Here Come The Hoyer Boys werd geschreven en bewerkt door Kenny Bass. Pecon en Trebar schreven samen ook nog een nieuw nummer voor de lp, Whermacht Flieger Polka. Het nummer was overigens wel gebasseerd op een Weense melodie van Thurban/Ferstel.

 

Jeff Pecon & Fred Kuhar

Side By Side

LP - Classic Records CL5359

Cassette - Classic Records CCG47383

8-Track  - Classic Records CCG47283

CD - Classic Records CL5359

 

JEFF PECON

Powder Your Face With Sunshine

Sweet Heart Waltz

Luddie’s Polka

Swiss Haus Polka

Cruising Down the River

Disc Jockey Polka

 

FRED KUHAR

Lubrizol Polka

Homecoming Waltz

Here Come The Hoyer Boys

The Blue Danube

Whermacht Flieger Polka

Lucille

 

De opnamen voor Side By Side werden gemaakt in de Suma Recording Studio in Painesville. Paul Hamann was de technicus. De opnamen werden geproduceerd door Fred Kuhar. Samen met Paul Hamann deed hij ook de mix. Paul Hamann deed de mastering voor het album. Met Side By Side drukte Fred Kuhar een stempel op de sound die later de Kuhar Style zou gaan heten. Daarvoor had hij heel goed gekeken en geluisterd naar Johnny Pecon. In de jaren 90 verscheen Side By Side op cd. Het Fred Kuhar orkest bestaat niet meer. Tegenwoordig is Fred Kuhar bezig om live opnamen van Johnny Pecon uit te brengen op zijn label. Daarnaast houd hij zich ook nog bezig met het digitaliseren van 78 toeren platen. Jeff Pecon heeft nog steeds zijn eigen orkest. Hij treed nog steeds met veel succes op in Cleveland en omstreken. Het is jammer dat Jeff Pecon maar zo weinig opnamen heeft gemaakt.

 

2012 (John)

CD

Jeff Pecon & Fred Kuhar

Side By Side

Classic Records CL5359

 

Cassette

Jeff Pecon & Fred Kuhar

Side By Side

Classic Records CCG47383

W

8-Track

Jeff Pecon & Fred Kuhar

Side By Side

Classic Records CCG47283

W

Classics Home.
NEXT.
BACK.
Polkas Home.