SLOVENIAN STYLE POLKAS - CLEVELAND STYLE POLKAS - BUTTON BOX MUSIC - HARMONIKA MUSIC - OBERKRAINER MUSIC
POLKAS.NL

 

 

 

 

 

 

 

 

           Polka Classics

Polkas.nl  - Polka Classics, in deze rubriek worden regelmatig

bekende polka klassiekers nogmaals onder de aandacht gebracht.

Deel 7  Jack Tady - Vantastic! Polkas & Waltzes

Polka Classics

Nogmaals een album als Polka Classic. Een lp van Jack Tady uit de jaren 70 met als titel  Vantastic!. De plaat werd uitgebracht op het Laddie label. Tady maakte eerder opnamen voor Greyko Records voordat er lp's op het Laddie label verschenen. Vantastic! werd toen alleen op lp uitgebracht. Een paar jaar geleden verscheen Vantastic! echter ook op cd. Bandleider en drummer Jack Tady is de eigenaar van het label. Vantastic! was de 5e lp van Jack Tady en zijn 2e album op het Laddy label. Een paar jaar daarvoor was Polka Cruise verschenen, een plaat die het wel aardig deed, maar een klassieker werd het niet. Vantastic! werd dat dus wel, en dat kwam met name door de 6 button box nummers die op deze lp staan. Het was Benzy Rathbone die button box speelde op deze onvergetelijke lp. Op Polka Cruise speelde hij ook al mee, maar daar stonden minder button box nummers op, en die nummers haalden het bij lange na niet bij wat Benzy Rathbone op Vantastic! presteerde. Vantastic! was een goed verkochte plaat in Pennsylvania en Cleveland. Na Vantastic! maakte Jack nog een paar lp's die inmiddels  ook zijn uitgegroeid tot echte Polka Classics. Ondanks dat Jack Tady uit Pennsylvania komt speelt hij muziek in de echte onvervalste Cleveland-Style, terwijl Jack helemaal niet van Sloveense afkomst is. De ouders van Jack Tady emigreerden namelijk vanuit Kroatië naar Amerika. In Pennsylvania maakte Jack kennis met de polka muziek. De Cleveland-Style sprak het hem het meeste aan. Jack werd later drummer van een eigen orkest wat voornamelijk Cleveland-Style polka muziek ten gehore bracht.

 

Op de lp Vantastic! staan een aantal eigen composities. Jack Tady schreef er een aantal. Zo componeerde hij Fancy Van Polka (met Benzy Rathbone) Belle & Al's Polka (met Fred Gregorich) en Millie's Polka (met D. Sobr) Benzy Rathbone schreef twee nummers, Pucker's Polka en Small Fry Polka. Dat laatste nummer had Benzy al eerder opgenomen met Jack Von. Verder staan er composities op van o.a. Al Morouse, Kenny Bass en Lojze Slak. De twee vocale nummers die op de lp staan worden gezongen in het Kroatisch door The Tady Trio (Jack Tady, Ralph Jenets & Claire Tailor)

 

De opnamen voor de lp Vantastic! werden in de Peppermint Recording Studio in Youngstown, Ohio gemaakt. Er werden 13 nummers opgenomen die allemaal op de lp terecht kwamen. Onder leiding van technicus Gary Rhamy werd er met Vantastic! een eigentijdse sound opgenomen, echte Cleveland-Style. Gary Rhamy deed ook de mix en mastering voor Vantastic! Jack Tady was de producer van de opnamen. Benzy Rathbone schreef voor alle nummers de arrangementen. Voor twee nummers schreef Benzy ze samen met Jack Tady. De hoesfoto werd gemaakt door Tom Weingold, het hoesontwerp was van Mark Weleski.

 

De titel Vantastic! is uiteraard een grapje, een woordspeling. Het moet natuurlijk Fantastic! zijn, maar het werd Vantastic! omdat de nieuwe bus van Jack een Van was. Achter op de bus stond "Do It In A Polka Van" Jack heeft zo jaren lang rondgereden. Tegenwoordig rijd Jack in een andere auto, met TADY in het kenteken. Dat kan allemaal in Amerika.

 

Jack Tady - drums - vocals

Benzy Rathbone - piano accordion - button box - organ

Claire Taylor - sax - clarinet - vocals

Ralph Jenets- banjo - guitar - vocals

Jim Gaspari - bass

 

Jack Tady And His Swingin' Laddies

Vantastic!

Laddie Records

LP L-802

CD 8004

 

Small Fry Polka

Green Gables Polka

Fancy Van Polka

Brandy's Waltz

Puleio's Polka

Pucker's Polka

Albin's Waltz

Prvi Put (First Time) Polka

Valley Of Roses Waltz

Belle & Al's Polka

Under The Double Eagle

Dottie's Waltz

Millie's Polka

 

2012 (John)

Jack Tady

LP

Vantastic!

Laddie Records

LP L-802

 

Small Fry Polka

Green Gables Polka

Fancy Van Polka

Brandy's Waltz

Puleio's Polka

Pucker's Polka

Albin's Waltz

Prvi Put (First Time) Polka

Valley Of Roses Waltz

Belle & Al's Polka

Under The Double Eagle

Dottie's Waltz

Millie's Polka

 

 

 

 

 

Jack Tady

CD

Vantastic!

Laddie Records

CD 8004

 

 

Jack's Van

 

 

 

 

Classics Home.
NEXT.
BACK.
Polkas Home.

Jack Tady

8 Track

Vantastic!

Laddie Records

808